Komentarze: 0
Konsystencja konkretnego warzywa. Należy mieć na względzie jednak, że gotując taki makaron, czas jego gotowania należy ściśle dopasować do typu konkretnego warzywa oraz grubości powstałych nitek – dość łatwo rozgotować warzywa w takiej formie.
Również bez gotowania możemy kreatywnie ozdobić talerz z daniem takimi warzywami – np. nitkami z marchewki i jabłka.
Ile to kosztuje?
Wbrew pozorom odpowiednia temperówka do warzyw nie jest wcale drogim urządzeniem i najtańsze modele na aukcjach internetowych lub targowiskach dostać można już za kilka złotych. Warto jednak dopłacić odrobinę więcej, aby mieć pewność wykorzystania w danym urządzeniu dobrej jakości ostrzy, które nie ulegną szybkiemu stępieniu, a tym samym przez długi czas będzie możliwość korzystania z danej temperówki o warzyw.
Podsumowując, temperówka do warzyw nie jest wcale drogim urządzeniem i z powodzeniem powinna znaleźć się w każdej polskiej kuchni – kuchni, słynącej przecież z kreatywnego wykorzystania warzyw.